Хавдар үүсгэгч Е гэж юу вэ

Дэлхийн хүнсний үйлдвэрлэлд 2000 гаруй нэмэлт бодисыг ашигладаг байна. Өнгө, үнэр, амт оруулах энэ нэмэлт бодисуудын зарим төрөл нь хүний биед сөрөг нөлөөтэй гэдгийг ДЭМБ-аас тогтоожээ. Тиймээс худалдан авах гэж буй бүтээгдэхүүнийхээ нэмэлт бодис буюу Е тэмдэглэгээтэй кодыг нэг анзаараад үзээрэй. Е буюу нэмэлт бодис нь доор дурдсан хэмжээтэй байвал татгалзахад гэмгүй шүү.
Сэжигтэй- Е 104, 122, 141, 150, 171, 173, 241, 477
Аюултай- Е 201, 110, 120, 127, 129, 155, 180, 201, 220, 222, 223,224, 228, 233, 242, 270, 400-405, 501, 502, 503, 620, 636, 637
Маш аюултай- Е 123, 510, 513, 527
Хориотой- Е 103, 105, 111, 121, 125, 126, 130, 152
Хавдар үүсгэгч- Е 131, 142, 153, 210, 216, 219, 249, 252, 280-283, 330, 954
Тууралт өгөх- Е 312, 339-341, 343, 450-454, 461, 462, 463, 465, 466, 907
Хоол боловсруулах эрхтэнд нөлөөлөх- Е 154, 626-635
СЭТГЭГДЭЛ БИЧИХ